İhsaniye'ye modern Kuran kursu

İhsaniye

İhsaniye Camii Kuran Kursu ile yeni çehreye büründü


İHSANİYE KURAN KURSU AÇILIŞI paylaşan: zeki-karadeniz-332

Bandırma İhsaniye Mahallesi, tarihi camisi İhsaniye Camii restorasyon çalışmalarına modern kuran kursu ilave ederek yeni bir çehreye büründü.

İhsaniye Camii önünde uzun yıllar İnzibat merkez komutanlığı ve 6. Ana Jet üst komutanlığı satın alma başkanlığı olarak faaliyet gösteren boş yapı Bandırma Kaymakamlığının girişimleri ile Milli Savunma Bakanlığından Diyanet işleri Başkanlığına devri gerçekleştirilip, Cami çevresi tarafından oluşturulan yardımlaşma ve yaşatma derneği vasıtası ile yenilenme restorasyonuna tabi tutularak ortaya çıkartılan eser bugün yapılan törenle hizmete sokuldu.

Bandırma Müftülüğüne bağlı, İhsaniye Kuran kursu olarak faaliyet gösterecek İhsaniye Camii müştemilatı gerek fiziki yapı gerekse eğitim olarak hazırlanan teknolojik donanımla açılışı gerçekleştiren katılımcılar tarafından beğeni ve takdir aldı.

Açılışta başta Bandırma Kaymakamı Ali mantı olmak üzere, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir Müftüsü Turgut Açeri, Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Sağlık Hizmetleri Grup Başkanı Dr. Zafer Yılmaz, Eski Belediye Başkanlarından Hasan Sur, bazı meclis üyeleri, cami ve mahalle çevresi katıldı.

Açılış töreninde İhsaniye Camii, Kuram kursu müştemilatının kazandırılmasına katkı sağlayan Ayhan Burak, Mustafa Kaya, Fahri Şahan, Kaya Banmantaş,  Yüksel- Yücel Başaran, Erol- Emin Turgut, İhsan Turgut, Hakkı İnce, Seyfi Çüren, Fatih Tanbatar, Şehmuz Süer, Okay Ustaalioğlu, Ali Cicigün, Muharrem Yalçın ve Harun Bolat plaket verilerek taltif edildiler.

İhsaniye Camiinde daha sonra Kuran kursunun açılışı yapıldı ve modern dershaneler incelendi.

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı